جلسه تنظیم بازار گیلان درحالی برگزار شد که مسئولان با اشاره به کیفیت پایین نان و استفاده ۲۱ درصدی نانوایی های استان از جوش شیرین خواستار افزایش کیفیت نان در گیلان شدند.  مصطفی سالاری بعدازظهر یکشنبه در کارگروه تنظیم بازار استان گیلان که در سالن شهید انصاری استانداری گیلان برگزار شد، اظهار کرد: برای افزایش […]

تنظیم بازار گیلان

جلسه تنظیم بازار گیلان درحالی برگزار شد که مسئولان با اشاره به کیفیت پایین نان و استفاده ۲۱ درصدی نانوایی های استان از جوش شیرین خواستار افزایش کیفیت نان در گیلان شدند.

 مصطفی سالاری بعدازظهر یکشنبه در کارگروه تنظیم بازار استان گیلان که در سالن شهید انصاری استانداری گیلان برگزار شد، اظهار کرد: برای افزایش و مدیریت نرخ کالاها باید ابعاد اجتماعی آن نیز درنظر گرفته شود.

وی بر تأثیر مستقیم کیفیت نان بر سلامتی مردم تأکید کرد و افزود: آموزش نانوایان و نظارت بر پخت نان در بهبود کیفیت تولید نان تأثیر بسزایی دارد.

استاندار گیلان در ادامه با بیان اینکه باید در نرخ‌گذاری‌ کالاها نظارت جدی انجام شود، گفت: برای افزایش و مدیریت نرخ کالاها علاوه بر در نظرگرفتن ارائه‌کنندگان خدمات باید ابعاد اجتماعی آن نیز درنظر گرفته شود تا آسیبی به اقشار جامعه وارد نشود.

کشف ۷۰۱ مورد تخلف صنفی در ماه مبارک رمضان

در ادامه این جلسه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه ۱۵ هزار و ۸۳۵ گشت نظارتی طی ماه رمضان در استان انجام شد، اظهار کرد: طی این مدت توسط گشت‌های نظارتی ۷۰۱ مورد تخلف صنفی کشف و ثبت شد.

فرهاد دلق‌پوش ارزش ریالی پرونده تخلفات ثبت شده را یک میلیارد و ۳۰۱ میلیون ریال برشمرد و یادآورشد: در ماه رمضان امسال ۲۶۷ مورد گزارش مردمی دریافت شد که از این میان ۱۴۶ مورد متخلف و ۱۲۱ مورد غیر متخلف شناخته شدند.

وی در ادامه با اشاره به میزان تخلفات صنفی در این ایام، افزود: بیشترین میزان تخلف به ترتیب مربوط به صنف عرضه‌کننده غلات با ۹۴ مورد، صنف عرضه مرکبات با ۷۰ مورد، صنف عرضه مواد پروتئینی با ۶۸ مورد و صنف عرضه شیرینی‌جات با ۴۷ مورد تخلف مربوط می شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان به وضعیت کیفیت نان در استان نیز اشاره کرد و گفت: ۲۱ درصد از نانوایی‌های گیلان از جوش شیرین استفاده می‌کنند که دانشگاه علوم پزشکی باید  نظارت ویژه‌ای در این زمینه داشته باشد.

کیفیت پایین نان در گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در این جلسه مرغ را یکی از اقلام پر مصرف بیان کرد و گفت: در حال حاضر قیمت مرغ در استان گیلان ۷ هزار و ۱۵۰ تومان است.

علیرضا شعبان نژاد با اشاره به نظر وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه، ادامه داد: براساس نظر وزارت جهاد کشاورزی این قیمت باید به ۹ هزار تومان افزایش یابد.

وی افزود: در ماه رمضان امسال ۴۰۰ تُن مرغ منجمد خریداری شده بود که به دلیل عدم استقبال مصرف کنندگان تنها ۴۳ تُن بفروش رسید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در ادامه با اشاره به کیفیت و وضعیت نان در استان، افزود: نان در استان گیلان به جز برخی شهرها، در سایر مناطق از کیفیت پایینی برخوردار است.

وجود تعداد زیاد نانوایی مشکل اصلی در گیلان

رئیس اتحادیه نانوایان گیلان نیز در این جلسه با انتقاد از احداث بی رویه نانوایی در استان، اظهار کرد: در استان گیلان به ازای هر ۴۵۰ نفر یک نانوایی وجود دارد که با توجه به جمعیت این استان  بیشترین تعداد نانوایی را شامل می شود.

محمدی با اشاره به پایین بودن قیمت نان، خاطرنشان کرد: متاسفانه در بسیاری از اقلام شاهد افزایش قیمت هستیم ولی این افزایش قیمت شامل نان نشده است.

وی با بیان اینکه در استان گیلان ۷۰ درصد نانوایی ها بربری و ۱۳ درصد سنگک و لواش و مابقی نیز نان حجیم است، ادامه داد: بیشتر نانواها تمایل دارند از بند یارانه آزاد شوند. البته این امر سبب افزایش رقابت بین نانوایی ها شده که به نفع مصرف کننده است./  مهر /گیلان