به گزارش مهر گیلان ، شهردار رشت ضمن تشکر از دکتر حناچی به عنوان شخصیتی که همیشه درمسیربازآفرینی چه در حوزه دانشگاهی و چه در حوزه اجرایی پیشرو بودند، گفت: این برنامه و اهمیتی که به این موضوع داده شده به نوعی حاکی از اجرایی شدن این نگاه در عرصه علم و دانشگاه به‌ویژه […]

 

به گزارش مهر گیلان ، شهردار رشت ضمن تشکر از دکتر حناچی به عنوان شخصیتی که همیشه درمسیربازآفرینی چه در حوزه دانشگاهی و چه در حوزه اجرایی پیشرو بودند، گفت: این برنامه و اهمیتی که به این موضوع داده شده به نوعی حاکی از اجرایی شدن این نگاه در عرصه علم و دانشگاه به‌ویژه مقاطع تحصیلات تکمیلی است و نشان می‌دهد که ما می‌خواهیم فاصله بین تئوری و اجرا را کم رنگ کنیم.

03315دکتر ثابت‌قدم با اشاره به مانیفست بازآفرینی و با تاکید بر اینکه این مانیفست به دو مقوله یعنی تلفیق فرهنگ به عنوان نرم‌افزار این مدل(استراتژی) و کالبد به عنوان سخت افزار این مدل برمی‌گردد، توضیح داد: یعنی اگر حرفی بزنید که صرفاً کار نرم افزاری باشد و کار سخت افزاری روی آن انجام نشود و بالعکس، هیچ کدام پایدار نمی‌ماند. به عبارتی مبانی پایداری آن از لحاظ اقتصادی در کشور های در حال توسعه از یک جایی شروع می‌شود و مبانی فرهنگی هم  به مرور زمان می‌آید در کنار آن قرار می‌گیرد. و عملاً شما هر گونه کار کالبدی هم در طول زمان بخواهید انجام دهید درصورتی که  بازخوردهای ناشی از اقدامات نرم افزاری یا سخت افزاری را بگیرید چون اقتصاد پایداری را ایجاد نمی‌کند عملاً نسبت به ادامه مسیر حتی حفظ موضوعی که خواستید به پایداری برسانید مثل میراث مثل مرمت یک بافت جزئی جلوگیری می‌کنید که ناخواسته این موضع اتفاق خواهد افتاد. حتی اگر به موضوع برخورد نکنید، ضعف‌های اقتصادی و فرهنگی موجب می‌شود کارهای انجام شده زیر سؤال بروند. بنابراین در پس این استراتژی یک ارتقای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی با سرعت‌ها و پیش نیازهای متفاوت و با تقدم و تأخر نسبت به هم، متناسب با بوم، اقلیم، هویت و فرهنگ باید در آنجا شکل بگیرد که قطعاً مردم رکن اصلی در این توسعه به حساب می‌آیند.

  شهردار رشت ادامه داد: شاید بزرگ‌ترین ایراد ما این است که بین ذهن طراحی مبتنی بر تئوری‌ها و آنچه که مردم حس می‌کنند فاصله وجود دارد. گرچه باید موضوعات درست را در جامعه تدریجاً در اجرا و برای بهره‌برداری جا بیندازیم اما اگر فاصله زیاد باشد و این موجب شود پذیرش از ناحیه مردم سخت شود، نباید القای فکر مثبت خود را به عنوان یک نقطه انتهایی بدانیم؛ این‌ها از نکات کلیدی در اجرا است. این‌طور نباید فکر کنیم که ما یک حرفی می‌زنیم و مردم مکلف می‌شوند گوش بدهند و این تکلیف به عنوان یک فاصله معنادار همیشه وجود داشته باشد که این مسئله موجب می‌شود مشارکت شهروندان در خیلی از موارد رخ ندهد. خواهش من این است که این نکات  به دلیل اینکه از دل استراتژی در می‌آیند به عنوان یک نکته اصلی دیده شود نه هم وزن و هم سطح باقی موضوعات.

اتصال ترموا رشت به قطار بین شهری استان

دکتر ثابت‌قدم تصریح کرد: بعضی وقت‌ها ریل توسعه را باید به گونه‌ای گذاشت که اگر یک کشاورز به بافت مرکزی مهاجرت کرد بفهمد که جایش همان روستایی است که از آن آمده و می‌تواند در آنجا خیلی بهتر از شهرنشین‌ها زندگی کند.

او در رابطه با قطار شهری توضیح داد: برنامه ما این است که در مقوله قطار بین شهری که به راه آهن اروپا  اتصال دارد و از یک طرف به کشور آذربایجان و در داخل به راه آهن‌های داخلی اتصال دارد را بتوانیم  از طریق شبکه داخلی به تراموا وصل کنیم که در طرح جامع ترافیک پیش‌بینی شده است.

او ادامه داد: راه اندازی دفاتر تحصیل گری، خانه گفتمان شهر سالم که بافت فرسوده در ۵۵ محله در مسیر بازآفرینی وجود دارد  و در بعضی جاها از محلات حاشیه نشین عبور می‌کند  که آلاینده‌های زیست محیطی بالایی دارد که راه اندازی وسیله حمل‌ونقل انبوه و استقرار نظام پیاده محور و مرمت ساختمان‌ها از بعد میراثی با رویکردهای فرهنگی مبتنی برداشته های هویتی در دستور کار ما  قرار دارد. راه اندازی تالار شهر که تا به حال حدود ۳۰ برنامه در آن برگزار شده است. هرکس بنا بر حوزه فعالیت و تخصص خود در برنامه‌های تهیه شده شرکت می‌کند که به نوعی به کارگیری مردم در بحث مدیریت شهری است./انتهای پیام