دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک گفت: در زمان وقوع بحران در حوزه سلامت ارگان های زیادی مداخله و همکاری دارند اما سازماندهی و کنترل این مهم نیازمند یک برنامه واحد و مدیریت منسجم است. به گزارش مهر گیلان ، دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک – رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان – در راستای فرا رسیدن […]

دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک گفت: در زمان وقوع بحران در حوزه سلامت ارگان های زیادی مداخله و همکاری دارند اما سازماندهی و کنترل این مهم نیازمند یک برنامه واحد و مدیریت منسجم است.

2016-10-29-01-09-33-%d8%a8-%d8%b8

به گزارش مهر گیلان ، دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک – رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان – در راستای فرا رسیدن هفته پدافند غیرعامل در خصوص مدیریت تهدیدات و بحران در حوزه سلامت، گفت: برای انجام هماهنگی های لازم در زمان بروز حادثه و بحران، باید یک برنامه و سیستم واحد باشد تا بتواند هماهنگی های لازم را به عمل آورد و آسیب های احتمالی را که در اثر حوادث و سوانح وارد می شود، به حداقل برساند.

دکتر یوسف زاده با اشاره به این مطلب که باید سیستم ملی را در برابر تهدیدات خارجی مقاوم نمود، تصریح کرد: در زمان بروز حوادث نهادهایی از جمله؛ امداد، هلال احمر، پزشکی قانونی، آتش نشانی، نیروی انتظامی و… به نوعی مداخله دارند اما سازماندهی و کنترل بحران نیازمند یک برنامه واحد و مدیریت منسجم است. در کشورهای پیشرفته شدت بروز حادثه بالاست اما میزان مرگ و میر ناشی از آنها کمتر است که وجود یک برنامه واحد و فرایند پایدار می تواند دلیل اصلی باشد.
وی در ادامه علاوه بر مهم خواندن مدیریت صحنه در زمان بروز حوادث، گفت: در بروز حوادث، کاهش زمان اطلاع رسانی و کاهش زمان انتقال مصدوم از محل حادثه به اورژانس نیز حایز اهمیت می باشد. در واقع باید با بصیرت، تهدیدات حوزه سلامت را شناسایی کرد و ساز و کارها و ابزارهای مورد نیاز را فراهم نمود تا بتوان در زمان بروز تهدید به موقع مقابله کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از استقرار طرح سیستم تروما در استان به عنوان یکی از افتخارات گیلان در حل معضلات حوزه سلامت کشور در زمان بروز حادثه یاد کرد و تصریح کرد: در حال حاضر طرح سیستم تروما توسط مرکز تحقیقات ترومای جاده ای گیلان به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ارایه شده، در این خصوص، روی همه نکات پس از بروز حادثه برنامه ریزی شده است تا بعد از طرح در هیات دولت، در گیلان به اجرا برسد.
دکتر یوسف زاده چابک با اشاره به کاهش آمار کشته ها در سال های گذشته از سی هزار به هفده هزار ، دلیل این امر را اقدامات مناسب پلیس راه و بهبود راهها ذکر کرد .
وی با تاکید بر شکل گیری مدیریت بحران قبل از وقوع حادثه، خاطر نشان کرد: قبل از وقوع حوادث ساختار تشکیلاتی باید شکل گیرد و مانورهایی نیز باید انجام شود. آموزش نیروی های حفاظتی و انتظامات، پرسنل بیمارستانی، پیش بینی محلی برای پاسخگویی مردم و کاهش ترافیک و هجوم مردم به بیمارستان ها، از جمله مسایل مهمی است که باید قبل از زمان وقوع حوادث و بحران مد نظر قرار داده شود.
وی در ادامه با اشاره به این که در زمان بروز حوادث، بازار شایعات داغ است، داشتن یک روابط عمومی بسیار قوی را به منظور هدایت و کنترل رسانه ها و افکار عمومی بسیار پر اهمیت دانست.
دکتر یوسف زاده دایر شدن یک بیمارستان صحرایی در نزدیکی مرکز آموزشی پورسینا (در ورزشگاه عضدی به علت نزدیکی به این مرکز) را در هنگام بروز حادثه لازم دانست و گفت: اگر قرار است بیمارستان پورسینا به عنوان یک مرکز اصلی در زمان بحران در نظر گرفته شود، باید در نزدیکی این مرکز در زمان وقوع حادثه، بیمارستان صحرایی وجود داشته باشد تا مصدومین به آنجا انتقال یابند و پس از یک بررسی توسط تیم های داوطلب اعم از متخصصین و عمومی و در صورت نیاز به اقدامات تخصصی، به بیمارستان پورسینا اعزام شوند زیرا این امر در کاهش فشار بار ترافیکی در زمان بحران بسیار مثمر ثمر خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: باید جایگاه و نقش هر یک از ارگان ها در بحران مشخص شود و این امر مستلزم یک برنامه ریزی منسجم است و مدیریت بحران و برنامه ریزی قبل از وقوع حوادث در کاهش میزان تلفات و آسیب ها، ضروری است . ایدئولوژی جنگ نرم، مرزها، جمعیت و دیگر حوزه ها را در بر می گیرد و باید مسوولین نگاه تهدید را در تمام مسائل داشته باشند تا بتوانند تهدیدات را در هر حوزه به موقع شناسایی کنند.
پدافند غیرعامل به نمامی اقدامات و تدابیری گفته می شود که بدون به کارگیری سلاح، موجب کاهش آسیب پذیری ها و افزایش پایداری ها در برابر تهدیدات خارجی شود. پدافند غیرعامل، اگر از دید مفهومی به آن نگاه کنیم، در واقع کاهش آسیب پذیری تهدیدات یا ایجاد امنیت در برابر تهدید است. /انتهای پیام