ظهر روز شنبه پانزدهم آبان ماه اولین سلول مهندسی بهداشت لندفیل سراوان با حضور دکتر قابت قدم شهردار رشت, مهدوی فرماندار رشت , مسعود کاظمی رئیس شورای اسلامی شهر رشت, نیکومنش نایب رییس شورا ، فرانک پیشگر رئیس کمیسیون بهداشت ، محیط زیست و خدمات شهری شورا , فاطمه شیرزاد سخنگو و نایب رییس کمیسیون […]
ظهر روز شنبه پانزدهم آبان ماه اولین سلول مهندسی بهداشت لندفیل سراوان با حضور دکتر قابت قدم شهردار رشت, مهدوی فرماندار رشت , مسعود کاظمی رئیس شورای اسلامی شهر رشت, نیکومنش نایب رییس شورا ، فرانک پیشگر رئیس کمیسیون بهداشت ، محیط زیست و خدمات شهری شورا , فاطمه شیرزاد سخنگو و نایب رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا, علوی رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا ، رسولی رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورا ، بهارمست معاون خدمات شهری شهرداری رشت و جمعی از مدیران استانی و شهری ، خبرنگاران و مردم منطقه روستای سراوان به بهره برداری رسید
به گزارش مهر گیلان ،دکتر سید محمدعلی ثابت قدم در این مراسم با اشاره به این که شاید ما بلد نیستیم که یک تهدید را به فرصت تبدیل کنیم ، اظهار داشت : بایستی تدابیری اتخاذ شود تا تهدید در سراوان را به فرصت تبدیل شود
شهردار رشت تصریح کرد: دفن زباله در سراوان، تنها تهدید برای این منطقه نیست بلکه تهدیدی برای کل مسئله زیستی استان گیلان است. وی با تاکید برنگاه علمی بر موضوع انباشت زباله در سراوان افزود: نگاه امروز ما به شهر برمبنای انسان محور، زیست پذیری و سالم است. واین نگاه قطعا در محدوده شهر رشت خلاصه نمی شود . دکتر ثابت قدم با تاکید بر این که راه اندازی اولین سلول مهندسی بهداشتی دفن زباله در لندفیل سراوان را نباید اقدامی کوچک بشماریم، تصریح کرد: این کار، اولین اقدام زیربنایی بعد از بیش از ۳۰ سال است .
وی در خصوص دفن بهداشتی زباله در منطقه سراوان و راه اندازی تصفیه خانه برای این کار خاطرنشان کرد: با تصویب مصوباتی در شورای اسلامی کلانشهر رشت، گام های مهمی در این رابطه برداشته خواهد شد . فرهنگ سازی کاهش تولید زباله اولین اصول مدیریت پسماند است.
رئیس کمیسیون بهداشت ، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی رشت نیز در این مراسم گفت: فرهنگ سازی کاهش تولید زباله، اولین اصول مدیریت پسماند است که در اجرایی شدن این اصل به مشارکت همه شهروندان نیاز داریم. فرانک پیشگر افزود: سازمان مدیریت پسماند شهرداری رشت در برنامه های فرهنگ سازی ، به مفاهیم و محتوای آن توجه بیشتری داشته باشد تا بیشترین بهره وری را داشته باشیم .
وی توسعه کارخانه کود آلی به ظرفیت ۸۰۰ تن را اقدام اساسی دیگر برای رفع مشکلات برای دفن زباله در سراوان عنوان و اظهار کرد: با این کار می توانیم کمیت و کیفیت مواد دفن را به نحو مطلوبی کاهش دهیم . رئیس کمیسیون بهداشت ، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت تصریح کرد: استفاده از زباله به عنوان سوخت در کارخانجاتی از جمله سیمان از دیگر راهکارهاست . وی خاطر نشان کرد: با نگاه اصولی به موضوع دفن زباله، می توان مخاطراتی که برای سلامتی، آب و خاک همراه دارد را کاهش دهیم .
راه اندازی دو سلول بهداشتی و مهندسی در سراوان در آینده ی نزدیک .
علیرضا حاجی پور مدیرعامل سازمان پسماند نیز با قدردانی از حمایت های دکتر ثابت قدم اظهار داشت: ماه گذشته لندفیل سراوان شرایط چندان مساعدی نداشت اما امروز با حمایت شهردار محترم و اعضای شورا توانستیم اقدامات قابل قبولی را داسته باشیم . وی افزود: کاهش تولید زباله و احداث دستگاه زباله سوز و احداث دو سلول بهداشتی و مهندسی جدید دیگر در لندفیل سراوان و نیز افتتاح تصفیه خانه از اقدامات بعدی مجموعه مدیریت شهری است .
مدیرعامل موسسه محیط زیستی سرزمین ایده آل ما با اشاره به اینکه تعداد دلسوزان محیط زیست بسیار اندک است ، گفت: ما باید به دور از هرگونه سیاسی بازی نسبت به حل مشکلات مردم سراوان حمیت داسته باشیم . پیمان بازدیدی با تاکید بر اینکه سراوان نیازمند نگاه ملی است گفت: نمایندگان مردم این شهر با به دور از هرگونه نگاه سیاسی در رفع مشکل این منطقه بکوشند.
بخشدار سراوان نیز با اشاره به خلاقیت شهردار گفت: فعالیت های عمرانی خوبی در شهر رست صورت گرفته است امید است مدیران استانی با حمایت از شهردار در رفع مشکلات و معضلات شهرداری گام بردارند . بحث زباله نیاز به یک برنامه ریزی خاص با زمانبندی طولانی است .
دکتر رسولی رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر رشت نیز در این مراسم دولت تدبیر و امید را تنهادولتی دانست که در حوزه محیط زیست گیلان کار کرده است و گفت: افتتاح سلول بهداشتی مهندسی گام دومی است که سیستم مدیریت شهری بعد از اقدام عمل گرایانه در راستای انباشت زباله برداشته اند . وی بودجه مورد نیاز برای اتمام پروژه سراوان را ۱۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به حجم بالای انباشت زباله در سراوان بحث مدیریت زباله و امحا آن نیاز به یک برنامه ریطی خاص با زمانبندی طولانی است. در ادامه یکی از مردم منطقه سراوان نیز به بیان مشکلات مردم منطقه خود پرداخت و از مسئولین خواست تا هرچه سریع تر نسبت به حل این معضل در سراوان چاره اندیشی کنند . گفتنی است برای راه اندازی این سلول محفظه ای با ظرفیت ۲۰۰ هزار متر مکعب ایجاد شده که کف محفظه زهکشی شده که به این طریق شیرابه های زباله ها در سراوان رشت به سمت مسیر زهکشی، هدایت می شود . با راه اندازی این سلول مهندسی بهداشتی شیرابه ها در لایه های سطح زمین نفوذ نمی کند بلکه در انتهای مسیر سلول، یعنی محل احداث تصفیه خانه، هدایت می شوند./ انتهای پیام
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ