تاکید شهردار رشت بر ایجاد اشتغال پایه در کشاورزی و گردشگری روستایی گیلان به گزارش مهر گیلان ،دکتر سید محمدعلی ثابت قدم گفت : اقتصاد گیلان با بستر کشاورزی به صورت تاریخی همسو بوده است شهردار رشت با اشاره به رشد صنعتی کشور تصریح کرد: متاسفانه رشد صنعت، منابع طبیعی و محیط زیست را […]
تاکید شهردار رشت بر ایجاد اشتغال پایه در کشاورزی و گردشگری روستایی گیلان
به گزارش مهر گیلان ،دکتر سید محمدعلی ثابت قدم گفت : اقتصاد گیلان با بستر کشاورزی به صورت تاریخی همسو بوده است
شهردار رشت با اشاره به رشد صنعتی کشور تصریح کرد: متاسفانه رشد صنعت، منابع طبیعی و محیط زیست را تحت الشعاع قرار می دهد اما از سوی دیگر این موضوع ما را از سیاست های کشاورزی اقتصادی دور میکند. کشاورزی روز دنیا با مکانیزاسیون می تواند اقتصادی تر شود و می تواند مردم و فرهنگ و اراضی ما را که ۷۵ درصد آن منابع طبیعی است بیشتر مشمول خود کند.
دکتر ثابت قدم افزود: تغییر سبک زندگی و مهاجرت از روستاها به شهر ها، تغییراتی در سبک تولید، توزیع و مصرف ایجاد کرده است و امروزه گاهی توزیع به صرفه تر از تولید در برخی موارد به شمار می رود.
وی با تاکید بر ضرورت بسته بندی مناسب در حوزه توزیع در ادامه گفت : بسته بندی محصولات به خصوص محصولات استراتژیک باید به نحوی باشد که به برندسازی شهر رشت در حوزه شهر خلاق خوراک شناسی کمک کند.
شهردار رشت برندسازی رشت در حوزه شهر خلاق خوراک شناسی را از سیاست های شهرداری و شورای اسلامی شهر رشت دانست و افزود: تمام تلاشمان را در حوزه های بهداشت و بسته بندی و اشاعه برندسازی خوراک شناسی رشت به استان، کشور و جهان انجام خواهیم داد.
دکتر ثابت قدم بر بهینه سازی اقتصاد شهری بر مبنای کشاورزی، از مرحله کاشت محصولات کشاورزی که هنر بانوان استان است تا مرحله عرضه محصولات فراوری شده که باید بهداشتی و سالم انجام بپذیرد تاکید و تصریح کرد: این یک توسعه درون زا مبتنی بر سیاست های اقتصاد مقاومتی خواهد بود و می تواند ما را به نقطه مطلوب بهره وری اقتصادی برساند.
شهردار رشت نسبت به کاهش فاصله شهر و روستا، هم در نوع طبقات اجتماعی و فرهنگی و هم در مساله اقتصادی و بهینه سازی کیفیت، در راستای برند سازی و اعتمادسازی محلی اظهار امیدواری کرد و گفت : به دنبال آن هستیم از طریق برندسازی به یک اشتغال پایدار کیفی و کمی دست یابیم و سهم اشتغال را از کشاورزی و خدمات ناشی از آن و صنایع تبدیلی آن به حداکثر میزان ممکن برسد و بیکاری در این راستا به حداقل برسد.
وی کاهش مهاجرت ها، دستفروشی ها و ترددهای ترافیکی را از نتایج مثبت این نوع نگاه دانست و اظهار داشت: اقتصاد حمل و نقلی که بخشی از آن از نتایج بیکاری کشاورزی است باید به حداقل برسد و اقتصاد به گونه ای در گیلان شکل بگیرد که نسبت شهرنشینی به روستا نشینی کاهش یابد و به تعادل بخشی بیشتر همانند سالهای گذشته برسد.
دکتر ثابت قدم ایجاد اشتغال پایه در کشاورزی و گردشگری روستایی را از راه های رسیدن به این اهداف عنوان کرد.
مظفر نیکومنش نودهی ضمن تشکر از برگزارکنندگان این نمایشگاه ، محصولات ارائه شده در این نمایشگاه را نمونه ای از ظرفیت های کشاورزی استان گیلان و شهر رشت دانست و گفت : باید فضای نمایشگاهی را به سمت اجرا ببریم.
عضو شورای اسلامی شهر رشت ثبت رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی در یونسکو را یک امتیاز و افتخار معرفی کرد و افزود: به دنبال آن هستیم جلسات و نمایشگاه ها را به شهرک صنعتی خوراک تبدیل کنیم تا تمام خلاقیت های خوراک درسطح ملی و بین المللی عرضه شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون نیز از مرزهایی مثل آستارا و یا بندر انزلی صادرات محصولات کشاورزی گیلان صورت می گیرد تصریح کرد: متاسفانه برخی نارضایتی ها از بسته بندی های محصولات وجود دارد و باید به دنبال ارتقای کیفیت بسته بندی محصولات به منظور صادرات باشیم.
مظفر نیکومنش نودهی در ادامه گفت: با به روز رسانی، استاندارد سازی و برند سازی در بسته بندی ها باید صادرات این محصولات برای گیلان به امتیاز ویژه ای تبدیل شود.
عضو شورای اسلامی شهر رشت بر موضوع راه اندازی شهرک صنعتی خلاق خوراک جهت بسته بندی و عرضه این محصولات در سطح ملی و بین المللی تاکید و خاطر نشان کرد: دکتر ثابت قدم وقت کافی برای موارد اینچنینی می گذارند و ما هم باید کرسی شهر خلاق خوراک شناسی را در جهان حفظ کنیم و ان شاء الله نسل آینده هم این موضوع را تداوم ببخشند.
علیرضا شعبان نژاد با ارائه آماری از اراضی کشاورزی گیلان گفت: حدود ۳۰۰ هزار کشاورز در این اراضی زحمت می کشند و امرار معاش دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: بیش از یک میلیون و صد تن شلتوک در سال تولید می شود و حاصل آن بیش از ۷۰۰ هزار تن برنج سفید است که وارد بازار می شود.
وی با بیان اینکه رشت بیشترین اراضی کشاورزی استان را دارد تصریح کرد: استان گیلان حدود ۳۵ درصد از برنج کشور را تولید می کند.
شعبان نژاد افزود: با توجه به سیاست دولت، کشت برنج در همه استان ها به جز گیلان و مازندران تعطیل خواهد شد و سهم گیلان در تولید برنج تا ۵۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به آزمایش های دانشگاه علوم پزشکی گفت: موسسه استاندارد، برنج گیلان را سالم ترین برنج ایران معرفی کرده است.
شعبان نژاد با اشاره به آتش زدن کاه و کلوش در روزهای ابتدایی مسئولیت خود در جهاد کشاورزی گیلان افزود: این آتش ها برای شهروندان بسیار آزار دهنده بود. با این کار هم سرمایه آتش زده می شد و هم سلامت شهروندان به خطر می افتاد.
وی در ادامه گفت: تلاش کرده ایم آتش زدن کاه و کلوش را به حداقل برسانیم. اگر تمام کاه و کلوش کشاورزی به فروش برسد حدود ۲۰۰ میلیارد تومان در سال نصیب کشاورزان گیلانی خواهد شد. کاه و کلوش می تواند در صنایع دستی، علوفه دام و سایر بخش ها استفاده شود.
اعلایی : شعار رشت پایتخت برنج کشور را بر خود تکلیف دانستیم و اولین بازار فروش برنج محلی را برپا کردیم
علیرضا اعلایی ضمن خیر مقدم به مردم و مسئولین حاضر در این مراسم گفت: اولین اصل بلند مدت اقتصاد مقاومتی، تکیه بر مردم و اصناف است و سیاست های نهاد های دولتی و عمومی همچون شهرداری می بایست با مشارکت اصناف که برگرفته از بدنه مردم است بهبودگر اقتصاد کشور شود.
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده های کشاورزی شهرداری رشت افزود : در راستای برندسازی شهر رشت به عنوان شهر اولین ها، شعار رشت پایتخت برنج کشور را بر خود تکلیف دانستیم و اولین بازار فروش برنج محلی گیلان را با مشارکت اداره کل جهاد کشاورزی استان و اتاق اصناف مرکز استان در این مکان برگزار کردیم.
وی تصریح کرد: این بازار که به مدت ده روز برپا می باشد دارای ۳۰ غرفه است که محصولات آن به طور مستقیم توسط فروشندگان کشاورز به شهروندان عرضه خواهد شد.
علیرضا اعلایی با اشاره به رویکرد این سازمان در مقوله فرهنگ بومی افزود: غرفه های صنایع دستی و لباس محلی و غرفه هایی از محصولات برنج همچون رشته خشکار، آش ترش و شیرینی هایی مثل لاکو برپا شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ